Cabo Roig

Den metropoliska Cabo Roig är ett exklusivt område som är en liten juvel på Costa Blancas kust och ett eftertraktat område. Cabo Roig ligger vid havet på Costa Orihuela på södra Costa Blanca. Det är endast 35 minuter med bil till Alicantes flygplats och till staden Torrevieja är det endast 10 km.

Boka boende/hotell i Cabo Roig

 
Det finns en blandning av affärer och restauranger i området. Det finns även många ställen där man kan handla mat. Det populära shoppingcentret La Zenia Boulevard ligger endast 3 km bort. Här finns många butiker och restauranger. Man kan även besöka Torrevieja om man vill ha lite småaffärer, restauranger och större matbutiker. Bostadsområdet är uppbyggt med många olika typer av fastigheter där det både finns lyxvillor med havsutsikt och stora turistkomplex. Cabo Reig är mest besökt under sommarmånader och blir lite lugnare under vintern. Klimatet är en av de hälsosammaste i hela världen. Världshälsoorganisationen har erkänt området till ett av det hälsosammaste stället att bo på i världen i och med det speciella mikroklimatet som har skapats av de många saltvatten i området som sprids över en ganska jämn slätt omgiven av bergen. Lider man av andningssvårigheter, reumatism m.m. kommer man må bättre av att bo här.

Mat

Det finns många fina restauranger i Cabo Roig, både nere vid havet och utmed stadens huvudgata. Vid stränderna finns flera mindre restauranger och även i det nyare området agua marina finns ett stort utbud av det spanska som det internationella köket. Här finns även ett flertal internationella barer.

Stränder

Cabo Roig är känd för sina fina sandstränder som har fått utmärkelsen blå flagg för miljövården, servicen och säkerheten. Här finns de två fina och långgrunda sandstränderna Cala Capitan och Cala Galeta. Här finns även strandserveringar och man kan hyra solstolar och parasoller. Utmed stränderna finns även en vacker strandpromenad. På promenadavstånd finns även stränderna Playa Flamenca och Campoamor. Stränderna i Cabo Roig lockar turister från Nordeuropa och även invånarna i grannregionen Murcia som besöker stränderna på helgerna.
Cabo Roigs marina ligger vid den vackra stranden Cala Galeta. Marinan har över 200 förtöjningsområden och är en av de bästa marinorna på Costa Blanca kusten. Marinan har renoverats och moderniserats.

Golf

Är man intresserad av golf har man kommit rätt. Endast 2,5 – 3 km bakom Cabo Roig ligger tre 18-håls golfbanor. Villa martin, Campoamor och Las Ramblas.

Ta sig hit

När man flyger hit landar man på Alicantes internationella flygplats. Det går bussar från Alicante flygplats till Torrevieja och därifrån kan du sedan ta dig vidare med buss till Cabo Roig. Man kan även välja att åka med någon av de taxibilar som står utanför flygplatsen. Det finns även många biluthyrningsfirmor på flygplatsen som man kan hyra en bil av om man vill kunna ta sig fram själv och upptäcka kusten. Man kan även förboka en transfer som står och väntar på dig och kör dig dit du ska.

Fiesta

Vill man uppleva den lokala festligheten ska man åka hit under mitten av augusti. Det är då det hålls en lokal fest i kommunen Orihuela costa där man kan uppleva det genuina spanska.

Sevärdheter

Torre Vigia de Cabo Roig
Det ligger ett gammalt vakttorn från 1700-talet vid stadens hamn. Vakttornet användes för att hålla utkik och förhindra piratattacker. Nu är tornet en del av ett restaurangkomplex varifrån man har en vacker utsikt över den nyrenoverade moderniserade småbåtshamnen.

Vandring

För den som tycker om att vandra är detta ett perfekt ställe i och med att det finns många promenadstigar på klipporna eller utmed strandpromenaden. Från promenadstråken har man även en vacker utsikt ända till Torrevieja i norr och La Manga i söder.

Tennis

Bredvid stranden i Cala Capetan ligger Cabo Roig Club. Klubben har fyra hårda domstolar, egen pool, bar och restaurang. Man kan även få coaching med sin tennis av duktiga tränare.

Lokala marknader

Det finns även lokala marknader i området. Här kan man hitta färska grönsaker, frukter, kläder, väskor, skor, dukar och många andra prylar till bra priser.

Aquapolis

I Torrevieja inte långt från Cabo Roig finns ett vattenland fast i en lite mindre skala. Åker man till Benidorm finns det ett stort vattenland och även Terra Mitica.

Vattensporter

Vid båthamnen finns det möjlighet att snorkla och dyka eller att boka in en fisketur. Här kan man även segla eller utöva andra vattensporter.

Karta över Cabo Roig