Ciudad Quesada

Ciudad Quesada är belägen längre in mot inlandet med 10 minuters bilresa till den närmaste stranden. Flygplatsen ligger endast 30 minuter bort från staden vilket gör det lätt att ta sig hit. Staden ligger söder om Alicante med en och en halv mil norr om Torrevieja. Staden grundades 1972 av Justo Quesada Samper när han ville starta en egen stad. Urbaniseringen växte för att tillslut bli en egen stad. Området där staden ligger har ett mycket hälsosamt klimat.

Boka boende/hotell i Ciudad Quesada

 

Här finns ett imponerande valv som välkomnande leder fram till huvudgatan där alla butiker, restauranger, kaféer och barer finns. Här finns ett stort torg med rådhus och vårdcentraler. Det finns parker med picknickbänkar, gång- och cykelvägar samt fria kommunala tennisbanor. Staden är populär där många människor bor året runt samtidigt som nationaliteter från hela världen blandas här. Staden är ett villasamhälle med mycket villor och radhus. Från staden har man en otrolig utsikt över La Marquesa golfbana, byar, städer, saltsjöarna och de fina stränderna vid kusten. Staden ligger bra beläget med närhet till det mesta.

Stränder

Det finns inga stränder i själva Ciudad Quesada i och med att staden ligger inlands. Men det är inte så särskilt långt till stränderna. De närmaste stränderna ligger vid Guardamar del Segura, La Mata och Torrevieja. Här finns långa, vackra sandstränder som är barnvänliga och där det även finns lekplatser och plats för fotboll och volleyboll.

Mat

Det finns många restauranger att välja mellan där det både serveras internationell mat, spanska, indiska, thailändska, italienska, franska, grekiska och kinesiska maträtter. Det lokala köket är typiskt för Costa Blanca området där man kombinerar delikatesser från både land och Medelhavet. I och med att det är många civilisationer som har bott i området finns det mycket olika påverkan på gastronomin. Det finns mycket hälsosam mat så som exempelvis fisk, skaldjur, grönsaker, ris, frukt m.m. Man har även lammkotletter, kanin, hemlagad korv, svart pudding m.m. det finns även hemlagade bakverk och Jijona glass med mandlar från regionen. Från regionen kommer även populära viner så som exempelvis jalon vinet.

Golf

Staden Ciudad Quesada har en egen exklusiv golfbana som heter La Marquesa Golf & Country Club. Det finns även många flera golfbanor i närheten så som exempelvis Villa Martin, Las Ramblas och Campoamar som lockar golfare.

Sevärdheter

I området runt Ciudad Quesada finns det ett stort utbud av saker att se och göra. Det finns många olika sorters restauranger, butiker, golfbanor, saltsjöar, vattenpark m.m. I och med stadens placering har man närhet till det mesta när man besöker Ciudad Quesada.

Aqua Park

I Ciudad Quesada ligger Aqua Park som är en vatten- och nöjespark. Parken är på 21 000 kvm stort och är belägen i en naturlig dalgång. Parken invigdes den 14 juli 1986. Här finns stora gräsmattor med parasoller, duschar, restauranger, kaféer, butik och picknickområde om man har med egen mat. Det finns många attraktioner och bassänger för besökarna. Anläggningen har även gratis parkering för sina kunder.

Ta sig hit

Ska man åka till Ciudad Quesada med flygplan landar man på Alicante flygplats. Härifrån är det lätt att ta sig vidare med någon av alla de taxibilar som står utanför flygplatsen. Man kan även välja någon av de bussar som man hittar utanför flygplatsen. På flygplatsen finns även flera biluthyrningsföretag där man kan hyra en bil om man vill ta sig fram själv och undersöka de omkringliggande städerna. Det är smidigt att hyra en bil på flygplatsen för att sedan lämna tillbaka den när man ska åka hem igen. Hyr man en bil kan man ta sig fram i sin egen takt och kan stanna på de platser som man själv vill utan att anpassa sig efter tidtabeller. Man kan även välja att förboka en taxi som står och väntar på dig när du landar på flygplatsen och kör dig dit du ska. Detta kan man boka på nätet innan man ska ut och resa. Detta är ett smidigt sätt att ta sig fram om man inte behöver någon bil.

Karta över Ciudad Quesada