Campoamor

Ungefär 6 km från Torrevieja hittar du staden Campoamor där du upplever äkta spansk kultur. Campoamor är känt för att vara ett lite exklusivare område och lockar spanjorerna från Murcia och Madrid för att semestra här. Det är inte bara härligt landskap med gröna skogar och fina stränder som gör området så populärt, här finns även en vacker utsikt och bra restauranger.

Boka boende/hotell i Campoamor

 

Campoamor är ett stort område som sträcker sig från havet och flera mil ända upp till bergen. Här finns kuperad grönska med pinjeträd och gång- och cykelvägar. Detta område gavs som present från Drottning Isabell II till hovpoeten och politikern Ramón på 1800-talet. Dessa två var vänner och enligt rykten var han även hennes älskare. Ryktet kan bero på hans romantiska namn Campoamor som betyder kärleksfält. Detta var orsaken till att området fick detta namn då. I Campoamor hittar man all sorts service så som exempelvis livsmedelsbutiker, banker, apotek, restauranger. Det finns allt från enkla strandbarer till exklusiva restauranger samt kaféer. I närområdet finns även olika marknader. I Torrevieja finns en marknad med ca 1200 stånd. I utkanten av Torrevieja finns ett stort köpcentrum, Habanaras och ännu närmare finns köpcentret Zenia Boulevard med ca 80 butiker. Vid stranden vid hotellet finns en mysig beach cocktailbar som har pool och balinesiska sängar. Detta är ett populärt ställe för alla olika åldrar.

Golf

För den som tycker om att spela golf är Campoamor perfekt, det är endast tio minuter mellan havet och golfen. Området är känt för sina fantastiska golfbanor, Campoamor golf, Colinas de Campoamor och Las Ramblas Golf. På vägen mellan Alicante och Cartagena finns den lokala golfklubben Real Club de Campoamor som är en 18 – håls golfbana. I och med att golfbanan ligger i två dalar som är omgärdad av två kullar skyddas den från vinden. Det härliga klimatet möjliggör även golfträning året runt. På golfbanan finns det en restaurang, ett kafé och stora terrasser med en härlig utsikt över golfbanan och över Costa Blanca.

Stränder

Playa Dehesa de Campoamor är en öppen strand med finkornig sand. Stranden ligger i ett halvbebyggt område och gränsar till stranden Cabo Roig i norr och stranden Mil Palmeras i söder. Stranden har fått sitt namn av författaren Ramón de Campoamor. Här finns dusch, volleybollnät, klätterställningar, restauranger och barer. Stranden har blå flagg och är 650 meter lång och 20 meter bred. Här finns även stränderna Playa de La Glea, Playa de Barranco Rubioelle och Aguamarin. Playa de La Glea har fått blå flagg och här finns det badvakter, strandbarer och toaletter. Man kan hyra parasoller och solstolar samt det finns ställen att skölja av sina fötter. Utmed stranden finns det även restauranger där man kan avnjuta något gott att äta och dricka.

Mat

Det finns många restauranger att välja mellan beroende på vad du vill ha. Det finns tapasbarer, irländska pubar, asiatiska restauranger, pizzerior, caféer m.m. Man kan välja en enklare strandrestaurang eller en lite lyxigare restaurang.

Sevärdheter

Det finns mycket att sysselsätta sig med i området runt Campoamor. Man kan besöka Campoamors småbåtshamn och ta sig en båttur eller ta långa promenader utmed kusten. Varför inte besöka en av alla strandserveringarna eller någon av de restauranger som finns i området. Man kan spela minigolf och njuta av parker eller lekplatser. Sommartid kan man besöka områdets utomhusbiograf.

Ta sig hit

För att ta sig till Campoamor kan man ta flyget till flygplatsen i San Javier eller till den internationella flygplatsen i Alicante. Från San Javier är det ungefär 20 minuters bilresa till Campoamor och från Alicantes flygplats är det ungefär 40 minuter. Från Alicantes flygplats kan man ta sig vidare med buss till Alicante, Torrevieja eller Cartagena för att sedan ta sig vidare därifrån. Man kan även välja att åka med någon av de taxibilar som står utanför flygplatsen. På flygplatsen finns många biluthyrningsfirmor där man kan hyra en bil om man vill kunna ta sig fram själv och kunna upptäcka lite mer av kusten. Man kan även förboka en transfer som står och väntar på flygplatsen när flygplanet landar. Transfern kör dig sedan dit du vill. Man kan även boka transfer som kommer och hämtar dig där du bor och kör dig tillbaka till flygplatsen.

Karta över Campoamor