Resa till Costa Blanca

Att resa till Costa Blanca är relativt lätt tack vare flera internationella flygplatser. De viktigaste ligger i Valencia, Alicante respektive Murcia. Du kan även resa hit med höghastighetståg eller köra på någon av de snabba motorvägarna.

MED FLYG

Den internationella flygplatsen i Alicante ligger mellan städerna El Altet och Torre del Pla, ungefär en mil öster om Elche och en mil sydväst om staden Alicante. Flygplatsen invigdes 1967 för att tillgodose den växande turismen på Costa Blanca. Flygplatsen har expanderat år för år till att bli en av landets största, med ett årligt antal passagerare på närmare 10 miljoner. Några av de största flygbolagen i Alicante är Ryanair, Air Berlin och EasyJet. Det finns linjer som knyter samman Alicante med spanska städer som exempelvis Madrid, Barcelona och Palma samt med större flygplatser runt om i Europa. Murcia San Javier flygplats kan vara ett alternativ, speciellt om du ska resa till södra Costa Blanca.

Parking-del-aeropuerto-de-Alicante-photo-Daniel-Garcia-Capel

MED TÅG

Tåg från Madrid till Alicante tar ca 3 timmar och 15 minuter. Det finns även tåg från Barcelona och Valencia. Från Dénia går tåg längs kusten ner till Alicante.

Rekommenderade hotell


montiboli   la-posada-del-mar   gran-solymar   palau-verd

MED BUSS

Det går att resa med långfärdsbuss från nästan alla stora städer i Spanien. Busstationen ligger i centrum av Alicante.

MED BIL

Från Valencia och Barcelona följer du motorvägen AP-7 till städerna längs kusten. Det finns också motorvägar från Madrid och från Murcia. Som alternativ till motorvägen kan du köra N-332 som går ungefär parallellt med AP-7. N-332 tiden fortsätter förbi Alicante längs kusten ner till Cartagena. AP-7 blir A7 och fortsätter hela vägen till Algeciras nära Gibraltar.

Real-Club-Nautico-Calpe-photo-Sport-Breakouts